WRAKowe forum. Dla komiksiarzy. Nie tylko o komiksach
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesień 09, 2010, 16:05:48

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2 430 wiadomości w 77 wątkach, wysłane przez 190 użytkowników
Najnowszy użytkownik: n95cc
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
WRAKowe forum. Dla komiksiarzy. Nie tylko o komiksach  |  wątki niewłaściwe  |  Gry  |  Wątek: Przygodówki « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Przygodówki  (Przeczytany 3306 razy)
graves
*

« : Marzec 27, 2009, 23:18:54 »

Ostatnio skończyłem 5 przygodówek (w przeciągu ostatnich 2 tygodni).
Jak nie gram to całymi latami, a jak mnie coś weźmie...  Język

Ghost in the Sheet - całkiem niezłe. Można nabyć za niecałe 8,5 złotego... Czeska przygodówka o człowieku, który umarł i jako duch w prześcieradle musi odkryć tajemnicę pewnej przerażającej fabryki, która z niewiadomych przyczyn popadła w zapomnienie...

The Secrets od Sa Vinci z serii "The Adventure Collection". Rewelacyjna grafika, dźwięk i scenariusz nielinearny. Tydzień przyjemnych wspomnień mam po tej grze. Najlepsze, że z powodu swej nielinearnosći można ją przejść kilka razy.
Poznaj Francję tuż po śmierci Leonardo Da Vinci. Poznaj jego mroczne tajemnice. Wszystkich zachęcam rewelacyjna zabawa.

AGON 4 z serii "The Adventure Collection". Również fajna przygodówka. 4 częśc przygód profesora Samuela Hunta. Tym razem akcja dzieje się w Hiszpanii w Toledo. Bardzo duży stopień skomplikowania zagadek, ale warto przez nie przebrnąć. Wg mnie najlepsze było wykonanie zdjecia aparatem na szklany negatyw (z początku wieku) a nastepnie wywołanie negatywu i zrobienie osbitek przy użyciu materiałów wtedy dostępnych.

THE SECRETS OF ATLANTIS z serii "The Adventure Collection". Nazywana 5 częścią Atlantis, w rzeczywistości z 3 poprzednimie ma niewiele wspólnego. To taki bardziej "Indiana Jones". Chociaż gra się bardzo dobrze. Skomplikowanie zagadek nie jest zbyt duże.

Aurora-The secret within z serii "The Adventure Collection". Najgorsza z dotychczasowych gier. Słaba grafika. Brak dialogów (jedynie napisy). grafika w małej rozdzielczości, także zajmowała u mnie jakieś 2/3 ekranu, przez co wszystko było malutkie i niewyraźne. Przebrnąłem przez nią (dzisiaj skończyłem) już raczej na przekór wszystkiemu, aby mieć ją "za sobą". Historia nawet ciekawa. Skomplikowanie zagadek - narastające.

I to tyle ostatnio.
Niektóre gry niestety, gdyby nie pomoc forum przygodówki.pl - byłoby ciężko przejść. Tam jest wszystko co niejednego wybawi z ciężkiej opresji.
kmh
*

ha ha. nie.

« Odpowiedz #1 : Marzec 28, 2009, 00:30:29 »

Z nowych to ostatnio miałem przyjemność pograć w "Vampire story", bardzo przyjemne i zabawne.

KRY
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 28, 2009, 10:21:43 »

The Legend of Kyrandia 2: Hand of Fate     gra z dziecinstwa, w ktorej bylem zakochany. Do konca zycia bedzie dla mnie najlepsza przygodowka.

sranie w banie.
graves
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 28, 2009, 11:09:52 »

Zapomniałem jeszcze o grze w którą grałem niecały miesiąc temu - "Art of Murder" - Sztuka zbrodni. Całkiem niezła przygodówka,może bez zbytnich rewelacji i piania z zachwytu (jak można przy wspomnianym wczesniej Leonardo), ale całkiem przyzwoicie zrobiona gierka.

W tej chwili czekam na paczuszkę z drugą częścią tej gierki (dopiero co wyszła): "Art of murder - Klątwa lalkarza".

Dzisiaj siadam do Agatha Christie  - inie było już nikogo... z serii "The Adventure Collection". Mam nadzieję, że tym razem ją skończę. To już będzie 5 podejście do tej gry. Poprzednio za każdym razem "wywalała" mi sie w pewnym miejscu - niezależnie od kopii. Teraz od jakiegoś czasu mam nowe bebechy w kompie i nie powinno już być tego efektu. No cóż - zobaczymy.
Śledziu
*

Wiadomo czego więcej?

« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2009, 12:06:55 »

"Gears of War" to bardzo fajna seria przygodówek z elementami zręcznościowymi ale i zagadkami, na których niejedna synapsa już spaliła. Przykład? Jak dobiec do skrzyneczki z ammo, otoczonej przez Hordę, lecząc po drodze kumpla z drużyny? Pół dnia kombinowałem. Ech, te przygodówki, za to je kochamy, prawda?

Gonzo
El general magnifico

« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2009, 23:01:44 »

sooo true.

Gimme deathpunk baby, and I like it
kmh
*

ha ha. nie.

« Odpowiedz #6 : Marzec 30, 2009, 22:34:34 »

Nudzicie obaj.

Śledziu
*

Wiadomo czego więcej?

« Odpowiedz #7 : Marzec 30, 2009, 22:41:45 »

Nudzicie obaj.

Z nowych to ostatnio miałem przyjemność pograć w "1112", bardzo przyjemne i zabawne.

Ciekawiej?

kmh
*

ha ha. nie.

« Odpowiedz #8 : Marzec 31, 2009, 13:36:26 »

sooo true

Gonzo
El general magnifico

« Odpowiedz #9 : Marzec 31, 2009, 13:45:22 »

mnie to z gier przygodowych się ostatnio tylko Viking: battle of asgard czy midgard czy coś takiego podobało. czysta przygoda.

Gimme deathpunk baby, and I like it
laki
*

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 19, 2009, 18:45:23 »

To fakt Midgard -rewelacja
Strony: [1] Do góry Drukuj 
WRAKowe forum. Dla komiksiarzy. Nie tylko o komiksach  |  wątki niewłaściwe  |  Gry  |  Wątek: Przygodówki « poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!